God selvfølelse er også smertefull og er ditt “mentale nervesystem”.

Ofte hører vi om god og dårlig selvfølelse. Hva er nå det? Når du er sammen med andre så legger du kanskje merke til variasjon i kroppslige fornemmelser,  følelser og tanker? Alle opplever trygghet og ro, men også uro og frykt. Alt avhenger av relasjon og situasjon. Selvfølelsen eller "følelsen av deg" er livsviktig for vår eksistens. Å være i kontakt med egen frykt er livsnødvendig slik at vi får mulighet til selvregulering og ivaretakelse. Vårt fantastiske nervesystem i huden varsel fare når vi brenner oss. Denne vonde smerten er nødvendig og viktig. Vi trekker til oss hånden helt spontant uten analyser og tankevirksomhet. Vi får en helt konkret og genuin følelse av oss selv i kontakt med flammen. Store belastninger over tid kan gi uro, spenninger, aggresjon og utmattelse. Disse signalene er eksistensielle. Du eksisterer og du reagerer. God selvfølelse er også smertefull og er ditt “mentale nervesystem”.

nick-dietrich-983153-unsplash.jpg
Ingunn Dahl Karlsen